Izvor: B92, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane spremne za grejnu sezonu

Beograd -- Toplane u Srbiji spremile velike količine mazuta kako bi se izbegao prekid u daljinskom grejanju tokom zimskih meseci.

U mnogim gradovima Srbije grejanje je poskupelo pred početak sezone, a u JKP "Beogradske elektrane" upozoravaju da će se naći na ivici egzistencije ukoliko do poskupljenja ne dođe i u Beogradu.

Niske temperature građani će dočekati u toplim stanovima, ali da bi mogle da obezbede dobro grejanje tokom čitave zime, Toplane u Srbiji napunile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su svoje rezervoare mazutom i pripremile se za alternativni rad. Predsednik udruženja Toplane Srbije kaže da neće dozvoliti da se ponovi situacija od prošle godine, kada su nastali problemi zbog smanjene isporuke gasa iz Rusije.

Najveći problemi sa grejanjem očekuju se u istočnoj Srbiji, posebno u Boru i Majdanpeku, koji se nalaze na samom kraju gasovodne mreže. U deset gradova Srbije lokalne vlasti odobrile su poskupljenje pred početak sezone, pa daljinsko grejanje sada košta između 36 i 46 dinara.

U Beogradu, cena je i dalje stara, 32 dinara po kvadratu, a u Beogradskim toplanama kažu da rade na ivici isplativosti i očekuju da će im Skupština grada odobriti poskupljenje od 15 odsto.

15. i 16. oktobra biće obavljene tople probe, a grejanje će početi 17. oktobra, kada se, prema vremenskoj prognozi, očekuje da će temperatura pasti ispod 12 stepeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.