Izvor: TangoSix.rs, 23.Maj.2022, 09:49

Top Gan Maverik nedelja je počela: Zbog čega film morate gledati isključivo u Beogradu na Vodi

Top Gan Maverik nedelja upravo je počela. Najveći broj vas gledaće drugi deo još u prvoj nedelji i kao što smo na portalu naglašavali, imate zapravo tri prilike da ispadnete prvi u društvu:
– Premijerno sutra, 24. maja, u Cineplexx Galeriji na IMAX platnu.
– Dan kasnije 25. maja.
– …i u redovnoj distribuciji od 26. maja širom Srbije.
Ako ste uspeli da nabavite karte za sutra imaćete priliku da vidite i sedmočlanu Tango Six delegaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Prošle nedelje, u saradnji sa distributerom filma kompanijom Taramount organizovali smo tri kviza i podelili smo vam ženske i muške majice i kačkete zvaničnog Top Gan merča. Pobednici će biti kontaktirani putem mejla radi isporuke nagrada.
Zbog čega film morate gledati isključivo u Galeriji Kako su producenti i sam Maverik više puta ispričali, pre svega u jednom od tizera, scene letenja za kadrove sa glumcima snimljene su u zadnjim sedištima Super Horneta sa šest IMAX kamera. Kompjuterska animacija je korišćena ali i kada je korišćena radi se o minimalnim intervencijama. Neke filmičnije dinamike urađene su tako što su Horneti „prelepljeni“ preko Albatrosa koji je korišćen i za snimanje vazduh-vazduh akcije sa spoljnom žirostabilisanom kamerom.

Ceo film snimljen je dakle u IMAX tehnologiji. To praktično znači da ga u bioskopu ima smisla gledati samo na IMAX platnu – odnosno najvećoj mogućoj rezoluciji prikazivanja (26% većoj od standardnog bioskopskog platna). Jedini bioskop u Srbiji koji trenutno ima IMAX platno je Cineplexx u tržnom centru Galerija koji se nalazi u Beogradu na Vodi.
Platno je veličine 336 kvadrata. IMAX 4K laserski projektor poslednje generacije zahvaljujući nizu patentiranih elemenata, prikazuje, na dakle najvećem mogućem platnu, slike visoke rezolucije, veće oštrine, dubljeg kontrasta i jarkijih i upečatljivijih boja. Audio sistem od 12 kanala sa zvučnicima iza platna, na plafonu i sa strana, ima veći dinamički raspon od stanradnih sala i precizniji zvuk. Sama sala – njen oblik, raspored sedišta, materijali koji su korišćeni za izgradnju i izolaciju su takođe korišćeni zbog standardizacije kvaliteta konačnog iskustva gledanja.
Vidimo se u bioskopu!

 
The post Top Gan Maverik nedelja je počela: Zbog čega film morate gledati isključivo u Beogradu na Vodi appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.