Izvor: B92, 01.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović stigao na VMA

Beograd -- Vladimir Todorović, koji je u Dominikanskoj Republici doživeo tešku saobraćajnu nesreću, stigao je u Beograd.

Todorović je stigao u pratnji lekara sa Vojno-medicinske akademije, na kojoj će biti nastavljeno njegovo lečenje. Na Aerodromu "Nikola Tesla" Todorovića su sačekali prijatelji iz grupe Flipaut. "Zdravstveno stanje pacijenta trenutno je stabilno, svestan je i nema neuroloških ispada, a predviđeno je dalje lečenje i rehabilitacija, koja će trajati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko mesec dana", navodi se u saopštenju VMA.

Petar Kilibarda, član grupe, kaže da se ne zna koliko će Todorović biti na VMA, ali da lekari navode da je stanje dobro i da takve vrste povreda glave i izliva krvi u mozak zahtevaju duže ležanje u bolnici zbog oporavka.

Kilibarda kaže da Todorović ima i "kraće amnezije". "Uglavnom se ne seća šta se događalo, ali lekari kažu da bi vremenom, uz odgovarajuću terapiju lekovima, za par meseci, to trebalo da se vrati u normalu", rekao je on.

Podsetimo, Todorović je 1. jula u sudaru dva skutera u gradu Bavaro zadobio teške povrede glave i vrata, a njegova devojka Una Trivanović je poginula.

U Beogradu je organizovana humanitarna akcija radi prikupljanja novca za troškove prenosa posmrtnih ostataka stradale devojke, kao i prevoza i lečenja Todorovića, koji je član beogradskog benda "Flipaut". U okviru ove akcije organizovana su dva koncerta pod nazivom "Za Unu i Tošu".

Prema rečima jednog od članova benda Dejana Dražića, bolnica u Dominikanskoj Republici ispostavila je račun od oko 57.000 dolara, a do sada je prikupljeno oko 50.000 dolara, pa će akcija biti nastavljena.

Direktorka Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlana Vukajlović je kazala da Zavod snosi troškove "hitne medicinske pomoći u inostranstvu u iznosu od 95 odsto".

U slučaju da sa tom zemljom nije sklopljen ugovor o direktnom finansiranju hitnog lečenja, refundira se plaćeni račun.

Vladimir Todorović i Una Trivanović su na karipsko ostrvo otputovali sredinom maja. Unino telo je kremirano sedam dana posle nesreće, a urna je položena na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.