Titula Ponos Srbije 2010 za Marka Karadzića

Izvor: S media, 04.Dec.2010, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titula "Ponos Srbije 2010" za Marka Karadzića

Nevladina organizacija "Inicijativa 33" proglasila je bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marka Karadzića za nosioca titule "Ponos Srbije 2010", saopšteno je iz te NVO.

Karadžić je, prema oceni "Inicijative 33", radom i javnim istupima najviše doprineo širenju tolerancije i nenasilja.

U saopštenju se dodaje da su "ljudi, poput Marka Karadžića, jedini koji od Srbije mogu napraviti društvo dostojno za život svakog pojedinca", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a ta NVO mu je i čestitala na hrabrosti, sa nadom da će "sav njegov rad i entuzijazam doprineti da Srbija zauzme mesto u redu evropskih država".

Karadžić zatražio razrešenje

Titulu "Sramota Srbije za 2010", pripala je desničarskoj organizacija "Naši 1389", koja "konstantno poziva na mržnju, nasilje i linč neistomišljenika", navedeno je u saopštenju.

U "Inicijativi 33" se nadaju da će "nagrada" uticati na pravosudne organe da ljudi, koji šire nasilje i mržnju, što pre nestanu iz društvenog života Srbije, kaže se u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.