Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Titanik" 3D otvara renovirani "Vilin grad" (video)

Završni radovi i poslednje pripreme pred svečano otvaranje Vilinog grada. Bioskop koji nije radio pola decenije i u čIju je rekonstrukciju grad Niš uložio nekoliko stotina hilajda evra, otvara premijera filma "Titanik" u 3D verziji. Na otvaranju će gudački orkestar uživo izvoditi numere iz "Titanika", a pre premijere nastupiće grupa KONSTANTIN.
U bioskopu se uveliko radi, ali u "Megacom filmu" kažu da će sve biti spremno za svečano otvaranje.

"Kao i u svakom drugom bioskopu, to sada izgleda veoma čudno, ali sada već imamo veliko iskustvo, jer smo u proteklih šest meseci otvorili tri bioskopa" I do poslednjeg momenta, dok publika ulazi, to se čisti, privode se radovi kraju I sve će biti kako treba, a Niš će dobiti reprezentativni bioskop", kaže Igor Stanković iz "MegaCom filma".
Tako je Niš, posle nekoliko godina tavorenja bioskopskog života, koji su branile neredovne flmske projekcije u Klubu Doma Vojske, od danas ponovo ima dva bioskopa.
Pre manje od dva meseca otvoren je bioskop "Kupina", ali je i pre toga, tema bioskopi u Nišu postala i političKo pitanje. A dan uoči otvaranja Vilingrada, koje se dešava u jeku predizborne kampanje, opoziciona DSS je javno postavila pitanje gradskoj vlasti zašto je njegova rekonstrukcija koštala mnogo više nego li otvaranje "Kupine", kao i kako je Lazar Ristovski postao partner gradu . Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović nije želeo da komentariše navode DSS, dok je Branislav Jovanovic, funkcioner URS-a, naveo da je to deo predizborne kampanje DSS i da je najbitnije da je Niš napokon dobio bioskop kakav zaslužuje.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.