Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 17:50

Timovi zaštitnika građana u subotu će pratiti postupanje policije

Mobilni timovi Institucije Zaštitnika građana će u subotu, 4. decembra, pratiti postupanje pripadnika policije tokom javnih okupljanja građana na ulicama nekoliko gradova Srbije, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.
Zaštitnik građana u saopštenju navodi da će se postupanje policije pratiti "radi potpunog poštovanja svih garantovanih prava građana Republike Srbije".
Ombudsman apeluje na odgovorno ponašanje svih učesnika skupova i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poštovanje prava drugih, i poziva policiju da, bez izuzetka, postupa u skladu sa najvišim standardima policijskog postupanja kako bi zaštitila javni red i mir.
Dodaje se da Instituciji Zaštitnika građana na broj telefona 064/876-8753 mogu da se obrate svi građani Republike Srbije koju budu smatrali da im je tokom javnih okupljanja povređeno neko od garantovanih prava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pašalić: Mobilni timovi će u subotu pratiti postupanje policije prema građanima

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2021

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da će mobilni timovi Institucije Zaštitnika građana pratiti postupanje policajaca u subotu na najavljenim protestima, jer prava građana moraju da se poštuju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Timovi zaštitnika građana će pratiti postupanje policije tokom protesta u subotu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2021

Zbog poštovanja svih prava građana Srbije mobilni timovi zaštitnika građana će u subotu, 4. decembra, pratiti postupanje policije na ulicama tokom protesta u nekoliko gradova u zemlji, piše na zvaničnom sajtu te institucije.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.