RTS kao socijalna ustanova

Izvor: Blic, 15.Avg.2013, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS kao socijalna ustanova

Kad je već upropašćena pretplata, bolje je da idemo na budžet, uz evropski monitoring sistema, izjavio je za NIN generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić i upozorio da je druga varijanta da Javni servis proglasi bankrotstvo početkom jeseni.

"Jer, ja sad ne vidim kako ćemo isplatiti sledeću platu. Vlada nam daje pomoć od 1,7 miliona evra mesečno, a naša plata je 2,6 miliona evra", objasnio je Tijanić.

Upitan kako će i kada RTS vratiti tu pozajmicu, Tijanić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je odgovorio: "Nikada. Neka dođe Dačić i zapleni kamere".

"Možemo da živimo sa 80 miliona evra plus do 20 miliona od marketinga. Sa suženom proizvodnjom i socijalnim programom za oko hiljadu ljudi, možemo da preživimo i sa 70 miliona, plus 15 od markatinga", napomenuo je Tijanić, govoreći o godišnjim troškovima Javnog servisa.

On je konstatovao da Srbija u budžetu nema toliko za RTS i predvideo da će budžetsko finansiranje RTS "verovatno" biti praćeno nekim zahtevima one vlade koja bude na vlasti.

Zato u zakon, prema njegovim rečima, moraju da se ugrade elementi koji će štititi bezbednost kuće i obezbediti stabilnost.

Novac ne sme da bude vezan ni za jedan uslov, naglasio je Tijanić, objašnjavajući da on mora da ima protočan i jasan put, kao kroz bojler.

To su uslovi da neke buduće uprave i direktor mogu da urade obnovu RTS, ocenio je Tijanić, "jer hteli-ne hteli, mi smo u uslovima kroze postali socijalna ustanova".

Posle prelaznog dvogodišnjeg budžetskog finansiranja RTS, Tijanić se zalaže uvođenje "neke vrste obavezujuće naknade", u vidu pretplate čije će plaćanje biti zakonska obaveza.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"RTS postao socijalna ustanova"

Izvor: B92, 15.Avg.2013

Beograd -- Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić izjavio da ne zna kako će isplatiti sledeće plate radnicima, jer im država daje 1,7 miliona evra, dok njima treba 2,6...On je za ovonedeljno izdanje NIN-a kazao da, kad je već upropašćena pretplata, bolje da se ide na budžet, uz evropski monitoring...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.