Tijanić: Biću direktor RTS-a do kraja mandata

Izvor: Politika, Fonet, 27.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić: Biću direktor RTS-a do kraja mandata

Generalni direktor Javnog servisa Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić saopštio je juče da je, „zbog primitivne medijske hajke i ponovljenih neistina da je neimenovani spoljni saradnik RTS-a prisvojio pola miliona evra, i kleveta zasnovanih na krađi i objavljivanju privatnog pisma”, naložio svom pravnom zastupniku, advokatskoj kancelariji Tomanović, da podnese tužbu protiv odgovornih lica dnevnih novina „Kurir”.Sav iznos dosuđene odštete namenjen je dečjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << fondovima, navodi Tijanić u saopštenju poslatom redakcijama.

– Tužba će u ponedeljak otići u sud, a „Kurir” je tužen upravo zbog te rečenice da je neko od RTS-a ukrao pola miliona evra. Ovde sam pet godina i tvrdim da nema krađe na RTS-u – objašnjava Aleksandar Tijanić za „Politiku”.

On smatra da je reč o sistematskoj hajci na RTS, organizovanoj iz više centara – jedan je finansijski, drugi estradni, a treći je sastavljen od stare strukture RTS-a.

– Na napise da je moj položaj doveden u pitanje reagujem smehom i laganim prezirom. Koliko znam, sastanka Upravnog odbora nije bilo. Sem „Kurira”, ne znam onda ko je prebrojavao glasove članova Upravnog odbora. Uostalom, za dve nedelje, treba da bude redovni sastanak UO i onda ćemo videti da li je pisanje „Kurira” tačno ili, po običaju, lažu. Imam još godinu i dva meseca mandata, i nameravam da ostanem do poslednjeg dana, zato što to dugujem poduhvatu da sačuvam RTS i promenim ga do one mere koja ga priprema za budućnost – kaže Tijanić i dodaje da neće dozvoliti ni estradnoj ni političkoj mafiji, a ni avetima iz prošlosti da utiču na RTS.

T. B.

[objavljeno: 28/03/2009]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Generalni direktor RTS-a tuži "Kurir"

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 15:42

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić tužiće odgovorne u listu "Kurir", zbog primitivne medijske hajke i ponovljenih neistina. Sav iznos dosuđene odštete namenjen dečijim fondovima..."Zbog organizovanja primitivne medijske hajke, ponovljenih neistina da je neimenovani spoljni saradnik RTS-a...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.