Izvor: B92, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Test engleskog za pravnike

Beograd -- Britanski savet u Beogradu pozvao je studente prava i pravnike u Srbiji da se prijave za prvo probno testiranje za ILEC sertifikat.

Besplatno testiranje za IELC sertifikat (Cambridge International Legal English Certificate) biće održano 18. avgusta 2007. u prostorijama Britanskog saveta u Beogradu. Više od 70 kandidata polagaće probni test po identičnoj proceduri kao i pravni ispit, posle čega će testovi biti pregledani i ocenjeni u Kembridžu, a rezultati se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekuju u roku od 3 do 6 nedelja.

Ispitom, koji traje tri i po sata, procenjuju se čitanje, pisanje, slušanje i govor, a ispit priznaju vodeće asocijacije pravnika, kao što su European Company Lawyers Association, zatim International Association of Young Lawyers i European Young Bar Association, , saopšteno je iz Britanskog saveta.

Prijavljivanje za ovaj ispit obavlja se tokom čitave godine, polaganje je moguće dva puta godišnje - u maju i novembru, a prvo zvanično testiranje u Srbiji biće održano u Beogradu, 17. novembra ove godine, što je i zvanični datum održavanja ispita u čitavom svetu.

Kandidati zainteresovani za detaljnije informacije mogu da posete internet stranice Britanskog saveta i potraže deo namenjen ispitima, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.