Izvor: B92, 25.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška humanitarna situacija

Novi Pazar -- U Novom Pazaru je trenutno veoma teška humanitarna situacija, upozorava sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta Ljilja Kostić.

"Svakodnevno nam se javi minimum deset novih osoba koje dođu i traže pomoć, hranu, odeću, obuću ili higijenska sredstva. Kako rastu cene i kako se pogoršava ekonomska situacija, sve su veće potrebe", rekla je Kostićeva.

Ona je istakla da se u narodnoj kuhinji Crvenog krsta hrani 900 osoba, a da ima hiljadu novih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahteva osoba koje čekaju da se hrane u toj ustanovi.

"Crveni krst Srbije zatražio je od vlade pomoć da prebrodimo ovaj zimski period. Mnoge narodne kuhinje u zemlji su zatvorene. Mi se još uvek borimo, teška je situacija, uputili smo apel na adrese preko 500 firmi, ali samo njih 16 se odazvalo, hvala im, ali to nije dovoljno”,

rekla je Kostićeva.

Narodnu kuhinju u Novom Pazaru finansiraju Crveni krst Srbije, norveški Crveni krst i lokalna samouprava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.