Tender za jeftine stanove

Izvor: Blic, 31.Maj.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za jeftine stanove

Tender za izgradnju oko 5.000 jeftinih stanova na prostoru beogradske kasarne „Stepa Stepanović“, biće raspisani vrlo brzo, a radovi bi trebalo da počnu krajem avgusta ili početkom septembra, najavio je juče Oliver Dulić, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje.

Projekat, kako je objasnio ministar, sada ulazi u završnu fazu što se tiče urbanističkog planiranja, zbog čega se očekuje da će radovi na izgradnji zgrada početi krajem avgusta ili početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << septembra.

- Građevinska direkcija Srbije u ovom trenutku sprovodi procedure koje se tiču obezbeđivanja finansiranja projekta. Namera nam je da to pre svega rade domaći izvođači i da ti stanovi budu prodati što je pre moguće. To je fantastična lokacija, stanovi će biti predivni, radiće se od kvalitetnih materijala, biće prodavani od poznatog prodavca, legalni, uknjiženi i ono što je važno - njihova cena će biti maksimalno 1.290 evra po kvadratu - istakao je Dulić.

On je naveo da su u mnogim gradovima građevinska preduzeća ušla u postupke za dobijanje mogućnosti finansiranja izgradnje jeftinih stanova i da će njihova gradnja početi „u narednim nedeljama i mesecima", kao i da će prvo gradilište biti otvoreno u Obrenovcu.

- U svakom slučaju imamo para i pozivamo svakog ko hoće da gradi da se priključi tome - rekao je Dulić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.