Temperatura iznad nule tek u nedelju

Izvor: Blic, Tanjug, 07.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperatura iznad nule tek u nedelju

U Srbiji, koja je u 2009. godinu ušla sa temperaturama ispod nula stepeni Celzijusovih, prvi dan "u plusu", po prognozi Hidrometeorološkog zavoda, biće nedelja, 11. januar.

Za sutra se najavljuje maksimalna tepmeratura od minus 1 stepen, a minimalna od minus 5 stepeni, u petak će biti od minus 1 do minus 7 stepeni, u subotu se prognozira temperatura od 0 do minus 6 stepeni, a u nedelju od maksimalnih plus 1 do minimalnih minus 6 stepeni Celzijusovih.

Očekivane biometeorološke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prilike imaće nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, koji mogu osetiti i pojačanje uobičajnih tegoba, navodi Hidrometeorološki zavod. Posebno se preporučuje oprez cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicma, kao i osobama sa disajnim problemima, ističe ta ustanova, u biometeorološkoj prognozi za četvrtak, 8. januar. Objašnjava se i da će meteoropatske reakcije biti u formi glavobolje, razdržljivosti i reumatskih bolova, dok se učesnicima u saobraćaju preporučuje maksimalan oprez.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.