Temerin: Ruše kioske, grade parking

Izvor: B92, 22.Avg.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temerin: Ruše kioske, grade parking

Temerin -- Umesto kioska, koji postoje već 17 godina, gradska uprava Temerina odlučila je da na tom mestu napravi parking.

Vlasnici objekata se tome protive, ali su ipak pristali da uklone kioske, da bi izbegli troškove rušenja.

Prodavnica, piljara, kafana ili cvećara u centru Temerina su jedini izvor prihoda vlasnicima tih kioska.

Neki su prethodnih dana sami uklonili svoje objekte, ali je sada došla na red ova cvećara.

Za razliku od vlasnika kioska, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik opštine Temerin Andraš Gustonj tvrdi da su njihove radnje '93. godine postavljene kao montažni objekti, a da je ta privremena dozvola trajala samo pet godina.

"Svi su oni nelegalno na tom potezu već 10 godina. Bili su unapred svesni da će jednog dana morati da uklone svoje objekte. Ja znam da je to atraktivan prostor i da se oni teško odriču ekstraprofita koji se može tamo ostvariti ali, jednostavno, Temerin je postao veliki, grad koji ima ogromne probleme sa parkiranjem i saobraćajem. Mi moramo da nađemo način da te svoje velike probleme i rešimo", kaže predsednik opštine Temerin Andraš Gustonj.

Nekoliko sati je trajalo prepiranje policije, inspektora i vlasnika, međutim, ovom kiosku je na kraju i isključena struja.

Ni advokat, ali ni pokrajinski ombudsman nisu uspeli da spreče rušenje. Svi kiosci će u narednom periodu biti uklonjeni jer su, prema rečima predsednika opštine Temerin, "opasni po život".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Došlo vreme za parking umesto pijace

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2011

TEMERIN -..Prema planu opštine Temerinu na mestu dosadašnje pijace u tom mestu trebalo bi da bude parking prostor...Devedesetih godina vlasnicima kioska izdavane su privremene dozvole na po pet godina i sada je vreme za njihovo uklanjanje, kažu u opštini, a vlasnici će morati do sutra sami to da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.