Telima ćemo braniti vikendice

Izvor: Glas javnosti, 08.Jul.2009, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telima ćemo braniti vikendice

UŽICE - Članovi Udruženja „Prijatelji Zlatarskog jezera“ najavili su da će telima braniti vikendice podignute na obalama Zlatarskog, Uvačkog i Radoinjskog jezera. Oko 200 vlasnika vikendica u kanjonu Uvca najavili su i proteste i skupove. Posle rešenja o rušenju vikendica na obalama tri jezera, koja su vikendašima dostavljena još prošle godine, ovih dana pravu buru nezadovoljstva i uznemirenje vlasnika objekata izazvala je informacija da je jednom preduzimaču već uplaćen novac za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rušenje prvih 35 vikendica. Reč je o vikendicama koje su podignute uz obalu na zemljištu „Srbija voda“. Na sajtu Vlade Srbije, odnosno Ministarstva životne sredine, 26. juna i 1. jula objavljena su dva saopštenja u kojima je najavljen prvi i drugi krug rušenja vikendica.

Vikendaši ne kriju da su njihovi objekti podignuti bez dozvola, ali ističu da krivice ima i na strani države, koja ih nije sprečila u tome i nekoliko godina im je čak naplaćivala takse.

- Za šest meseci uputili su republičkim i lokalnim vlastima više od 25 dopisa, molbi, predloga, sugestija, ali bez rezultata. Vlasti brinu isključivo za sebe i svoje fotelje, a o običnim građanima samo dok traje predizborna kampanja i glasanje - kaže Nataša Dimitrijević, predsednika ovog udruženja.

Vikendaši sa Zlatarskog jezera ovih dana ponovo će tražiti prijem kod gradonačelnika Užica Jovana Markovića. Članovi Udruženja traže i hitno postavljanje načelnika Zlatiborskog okruga, jer im i u Novoj Varoši i u Užici lokalni organi vlasti „ponavljaju da nisu nadležni za problem koji se pojavio na njihovoj teritoriji“.  

Ako budu telima branili svoje objekte policija treba da zavrsi svoj posao i ovo ruglo na slici da se rusi. Kada su dizali vikendice po svojoj volji niko se nije pitao za dozvolu.

Pogledajte sliku pa ce vam biti jasno kakava je Serbija turisticka zemlja,neuredno, bez plana gde idu otpane vode,odkuda se dovodi elek.energija,strasno,sve te"vikendice" lice na haos a ne na odmaraliste,ne dozolite da se ponasaju kakao oni zele jer i to je deo Srbije koji pripada svim nama.

"Vikendaši ne kriju da su njihovi objekti podignuti bez dozvola, ali ističu da krivice ima i na strani države, koja ih nije sprečila u tome i nekoliko godina im je čak naplaćivala takse."

I ja sam neki dan opljackao banku, nisam samo ja kriv, kriva je i banka jer me nije sprecila u tome. Posle banka sam ukrao komsiji auto, on je kriv, nije me sprecio u tome. Nakon sto sam urkao auto morao sam da sipam benzina, naravno nisam platio, al ko im je kriv kad me nisu sprecili da se odvezem sa pumpe.

Dobri su ovi vikendasi, argumenti su im par excellance. Razumem da nikome nije drago da se rusi njihovo pogotovo zbog divlje gradnje sirem zemlje, razumem, ali negde mora da pocne da se sprovodi kakav takav zakon. Osim toga ovde se radi o zasticenoj zoni, pijacoj vodi, ko zna do kakvih je zagadjenja tu doslo. Sad ovi mogu da pricaju da su sve vikendice napravljene na jedan ekstra ekoloski nacin, da su potrosili grdne pare da naprave svemirske septicke jame, ali nije niko rodjen juce.

Nego nemam sad vremena da pisem, idem da se malko vozam autom. Komsijskim.

Rusiti svima bez dozvole,a ne samo njima.

Voleo bih da vidim to uredjenje Srbije i sve sto nije po zakonu uradjeno da se rusi. Bahatost i divljastvo je toliko uzelo maha kraj mu se ne vidi . Samo RUSITE sve sto je bespravno izgradjeno negde se mora poceti ako se ima petlja za rusenjem.

Pitam se samo zasto se zovu "Prijatelji Zlatarskog jezera"

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.