Televizije i dalje pojačavaju zvuk tokom reklama

Izvor: BKTV News, 10.Apr.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Televizije i dalje pojačavaju zvuk tokom reklama

Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) stalno upozorava televizijske stanice da ne smeju pojačavati zvuk tokom reklama, ali do sada nije podnela nijednu prijavu, izavio je danas direktor te agencije Milan Janković.

Na konferenciji za novinare on je rekao da je to teško kontrolisati, zato što mnoge stanice rade preko kablovskih distributivnih sistema.
Kako se navodi na sajtu Ratela, ta agencija je registrovala mnoga premašenja graničnih vrednosti jačine >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << zvuka koja su kod nekih FM radio-stanica stalna, a u TV-emisijama česta tokom emitovanja reklama što je neprijatno za slušaoce i gledaoce.
”Upozoravamo sve emitere da se pridržavaju tehničkih normi kojima se reguliše ova oblast jer ćemo, u suprotnom, biti prinudjeni da pokrenemo prekršajne prijave u skladu s odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama”, upozorio je Ratel.
Izvor: blic.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.