Telefon koji neprestano zvoni

Izvor: RTS, 30.Jul.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefon koji neprestano zvoni

Sedam meseci od uvođenja, na SOS telefonsku liniju za žene žrtve nasilja stiglo je više od dve hiljade poziva. Telefon radi non-stop, a sve što se dešava u okviru te linije je bezbedno i anonimno.
SOS telefon za žene sa iskustvom nasilja za sedam meseci zazvonio je 2.084 puta. Četristo poziva otvoreno je kao slučajevi. Stručni nadzor i anonimnost na rasplaganju su 24 sata, 365 dana.

"Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je jedan slučaj gde je na početku, jedna žena tražila asistenciju policije, imala je alarmantnu situaciju. Policija je reagovala promptno, i ta gospođa se kasnije javila i rekla šta se događalo", objašnjava ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.
Supervizor podstiče žene da potraže pomoć.
"Nasilje neće nikad prestati samo od sebe zato je jako važno da se lanac nasilja u kom se one nalaze prekine i to jeste tema danas i pronalaze se razlozi zašto ostati u toksičnoj vezi. Znači potražiti pomoć, pre svega doneti odluku", ističe supervizor Snežana Nikolić.
Na SOS telefon stizali su i pozivi muškaraca.
"Jedna četvrtina njih upućena je od strane muškog pola. Bez obzira što rade žene, muškarci nisu imali problem da zovu", kaže Nikolićeva.
U nameri da se nasilje iskoreni, iz Ministarstva podsećaju da se društvo suočava, a ne zatvara oči pred problemom.
Broj SOS telefona 0800/222-003

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Za 7 meseci više od 2.000 žena tražilo pomoć na SOS liniji VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2019

Posle sedam meseci od uvođenja SOS linije za žene žrtve nasilja, telefon je pozvonio više od 2.000 puta...Prošlo je sedam meseci otkad je i zvanično otvorena SOS linija za pomoć ženama koje su žrtve nasilja...Nacionalni kol-centar od decembra prošle godine je primio više od 2.000 poziva...Reporteri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.