Tara očarala turiste

Izvor: Blic, 13.Sep.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tara očarala turiste

BAJINA BAŠTA - Pored Kopaonika i Zlatibora, i planina Tara u poslednjih nekoliko godina ponovo privlači sve veći broj turista. Prekrasni pejsaži netaknute prirode, dobar smeštaj i povoljne cene, uslovili su de se posle više nego uspešne letnje sezone, kada je popunjenost kapaciteta bila stoprocentna, u hotelima Vojne ustanove „Tara" traži krevet više i u septembru.

-

Cene pića i hrane

čorbe 80

10 ćevapa 280-350
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
karađorđeva 500

jagnjetina 1.400

salate 80-100

kafa 50-80

sok 90

žestoko 80

pivo 90

vino 400-600

Ceo septembar i oktobar svi naši kapaciteti su puni. U hotelu „Omorika" i depadansu „Javor" se održavaju razni seminari, kongresi, radničke sportske igre. U hotelu „Beli Bor" su đačke eksurzije. Počeli smo ugovaranje za novembar i decembar, i ako je suditi po interesovanju i tada će se tražiti krevet više. Praktično već par godina nemamo podelu na letnju i zimsku sezonu, ona traje cele godine - kaže Ivan Nešović, šef prodaje u VU „Tara".

Prema njegovim rečima, razlog ovakvog interesovanja za boravak na Tari treba tražiti, sem u nespornim lepotama ove planine, i u tome što su u ovoj ustanovi na vreme shvatili da su se trendovi u turizmu promenili.

- Gosti sve više traže aktivan odmor, koji traje kraće, ali ga ponavljaju nekoliko puta godišnje. Zato smo za njih spremili brojne izlete sa profesionalnim vodičima. Imamo ture za Mokru Goru, manastir Raču, Predov krst, Kozju stenu... Tu su i vožnja brodom po jezeru Perućac, rafting na Drini, vožnja biciklom i šetnje uređenim pešačkim stazama. Uz to naši animatori svakodnevno rade sa gostima, i odavde svi odlaze zadovoljni - kaže Nešović.

Od 23. avgusta cene su niže za deset odsto, a od prvog novembra će biti još jedno sniženje od 5-10 odsto. Sve usluge se mogu platiti u četiri rate. Smeštaj i prateći sadržaji su na vrhunskom nivou. U hotelu „Omorika" gostu su na raspolaganju bazen, sauna, teretana, masaža, salon zabave, biblioteka, internet salon, kuglana, tereni za male sportove, fudbalski teren. Tu su i nacionalni restorani „Jeremičak", „Javor" i „Radmilovac".

Cene smeštaja

hotel

usluga

jednokrevetna

dvokrevetna

trokrevetna

Omorika

polupansion

2.350

2.150

1.850

Javor

polupansion

2.150

1.850

1.700

Beli bor

pansion

2.150

1.850

1.700

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.