Izvor: TangoSix.rs, 06.Jul.2022, 08:02

Tango Six svojim pisanjem uzrokovao vazduhoplovnu nesreću ukrajinskog Antonova 12?

Da me priličan broj čitalaca Tango Sixa ne podnosi zbog sarkazma znamo, da je bilo pitanje vremena kada ću navući nekome neku bedu na vrat (narodski rečeno: da ću izbaksuzirati) i to smo očekivali, ali da ću svojim tekstom prizvati jednu pravu vazduhoplovnu nesreću, recimo da je to novi momenat.
Međutim, nažalost, i to se dogodilo.
Nakon mog teksta u ponedeljak 27. juna, da je u prethodnu subotu došlo do lažne uzbune okoline Beograda zbog starog kargo aviona koji preterano >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << dimi, isti taj avion, iste registracije (UR-11316) srušio se 8 dana kasnije, 2. jula, u Ukrajini nakon leta iz Turske, kako na Tviteru javljaju, usled tehničkih problema.
Moj prvobitni tekst bio je baziran na nekoliko izvora iz civilnog sistema traganja i spasavanja, dojavi klasičnih medija koje su zvali zabrinuti građani budući da su videli niskoleteći avion iz kojeg izlazi gust dim. Prizor je zabrinuo i „iskusnije“ posmatrače avione. Tekst na Tango Sixu privukao je i pažnju drugih medija.
Iznoseći detalje adekvatne reakcije nadležnih službi i konstatujući da se radi o staroj letelici, sa starim motorima koji emituju maksimum snage i maksimum sagorevanja budući da se radilo o poletanju, po ko zna koji put sam složio kratak informativan tekst, sa ekskluzivnim i proverenim informacijama. Deo privlačenja pažnje čitalaca svakako je bio naslov koji možda jeste zvučao preterano („Avion koji juče nije pao na Beograd…“) ali u isto vreme adekvatno budući da su mi klasični mediji kazali da ljudi prijavljuju pad aviona. Srećom tako nešto se nije dogodilo.
…tada. Dogodilo se 8 dana kasnije prilikom sletanja te iste letelice na aerodrom u zapadnoj Ukrajini.
Nema podataka šta je uzrokovalo nesreću. Kometari da se najverovatnije radi o tehničkoj neispravnosti nisu pouzdani. Kao što dobro znamo najčešći uzrok avio-nesreća je ljudski faktor ali imajući o kakvoj se letelici radi nije isključeno da je nakon nekoliko hiljada letova konačno došlo vreme da i ona u najkritičnoj fazi leta izneveri svoje pilote (moguće je da se radi o starom dobrom produžavanju nakon dodira piste usled otkaza nekog od sistema za zaustavljanje, što i ne mora često biti toliko strašno po letelicu). Nakon otpočinjanja ruske agresije na Ukrajinu nekoliko Antonova 12BK letelo je širom sveta i možda je pitanje vremena…
OK, neću konstatovati ništa više javno na ovu temu. Da ne prizovem ponovo sudbinu koja čini se, kao i velika većina bivše Jugoslavije, redovno čita Tango Six.
The post Tango Six svojim pisanjem uzrokovao vazduhoplovnu nesreću ukrajinskog Antonova 12? appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

Avion koji se dimio nad Beogradom i uznemirio građane, srušio se u Ukrajini?

Izvor: Blic, 06.Jul.2022

U okolini Beograda, nedavno, došlo je do lažne uzbune, zbog starog kargo aviona koji se dimio. Naime, kako piše Tango Six, taj isti avion srušio se osam dana kasnije, tačnije 2.jula u Ukrajini nakon leta iz Turske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.