Tamiš preti selima u Vojvodini

Izvor: NaDlanu.com, 23.Maj.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tamiš preti selima u Vojvodini

Sutra se očekuje talas iz Rumunije.

U pančevačkim opštinama Opovo i Baranda u toku je punjenje džakova zbog prevencije od izliva Tamiša. Ugrožena je cela obala reke. Vodostaj je u porastu, a trenutno je nivo reke viši za dva centimetra.

Kako bi se odbranili od potencijalne bujice, stanovništvo je uključilo pumpe kojima preusmeravaju vodu u obližnji ribnjak i kanale.

Takođe, stanovništvo Barande se upozorava na opasnost napada pčela. Inspekcija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << za zaštitu životne sredine apelovala je na građane zbog alarmantnih informacija dobijene od porodice dečaka koji je juče dobio više od dvadeset ujeda pčela vozeći bicikl kroz park, zbog čega je hospitalizovan. Inspektor za zaštitu životne sredine opštinske uprave Opovo izvršio je hitan inspekcijski nadzor na datoj lokaciji.

J.P.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.