Izvor: B92, 20.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti stupaju u generalni štrajk

Beograd -- Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" zakazao je za ponedeljak, 24. septembra, generalni štrajk u Beogradu.

Štrajk će trajati, kako se navodi, do smenjivanja zamenice gradonačelnika Radmile Hrustanović i sekretara za privredu Đorđa Mazinjanina. U saopštenju tog sindikata se kaže da je odluka o generalnom štrajku doneta zbog toga što se nije pristupilo pregovorima sa gradskom upravom i zato što nije postignut dogovor o zahtevima taksista. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Taksisti su ranije, između ostalog, tražili ograničenje broja taksi vozila u Beogradu, uređenje i povećanje broja taksi stajališta i zabranu rada nelegalnim taksistima.

Najavljeno je da će protest taksista početi u ponedeljak u 10.00 ispred gradske i republičke skupštine i da će trajati do ispunjenja zahteva.

U štrajku će svaki dan učestvovati po 500 vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.