Izvor: B92, 13.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Taksisti da zatraže stare cene"

Beograd -- Beogradski taksisti koji su odbili da povećaju cene usluga moraće da zvanično zatraže odobrenje korišćenja starog cenovnika.

"Odluka o povećanju cena je doneta upravo na zahtev 16 taksi udruženja, koji predstavljaju 90 odsto taksista, pa možda nisu očekivali da ćemo im izaći u susret. Mi smo uređena pravna država i ne mogu dobiti manje cene tako što će se jadati novinarima, već kao kada su tražili da se cene podignu - onda su znali kako se podnosi zahtev", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je danas v.d. gradonačelnika Zoran Alimpić.

On je kazao da su taksisti dužni da poštuju gradsku odluku o povećanju cena jer će u suprotnom protiv njih gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove podnositi prijave sudiji za prekršaje.

Od 4. marta cene usluga za 15,2 odsto povećali su "Beogradski taksi", "Aurora" i "Maksis taksi", dok su ostala taksi udruženja odbila da to učine.

Odluku o poskupljenju taksi usluga donele su gradske vlasti na osnovu predloga taksi udruženja i Granskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost".

Sekretar za inspekcijske poslove Vladan Luković je 10. marta izjavio Tanjugu da će taj sekretarijat od sledeće sedmice početi da kontroliše taksiste po tom pitanju.

Koordinator sindikata "Nezavisnost" Branko Vitorović tvrdi da su neslaganja taksista oko cena i popusta na poziv izazvana većom ponudom od tražnje i da taksisti sada nižim cenama pokušavaju da se ''dodvore građanima'' i opstanu u poslu.

Prema novom cenovniku, start u sve tri tarife košta 98 dinara, vožnja po kilometru u prvoj tarifi staje 44 dinara, po drugoj tarifi cena je kao i u prethodnom periodu 52 dinara, dok je u trećoj kilometar 88 dinara.

Sat čekanja košta 540 dinara, umesto dosadašnjih 400 dinara, a druga tarifa primenjuje se i nedeljom, od 22 do šest časova narednog dana.

Prema studiji koju je naručio Grad Beograd, predviđeni broj taksista u glavnom gradu je 4.752, a na ulicama legalno i nelegalno radi oko 7.000 taksi prevoznika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.