Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Izvor: Blic, 10.Dec.2010, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u 2010. godini u kategorijama "Inovativne ideje" i "Srednjoškolski timovi" biće održana 14. decembra u Privrednoj komori Srbije, saopštili su danas organizatori.

U kategoriji "Inovativne ideje" nadmetaće se 17 timova, podeljenih u šest oblasti, dok se u kategoriji "Srednjoškolski timovi" u finale plasiralo sedam timova.

Takmičenje srednjoškolskih timova se ove godine prvi put organizuje, u saradnji sa USAID Projektom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za razvoj konkurentnosti Srbije, koji je obezbedio nagrade za dva tima koja se najbolje pokažu na finalu.

Završnica takmičenja zakazana je za 23. decembar, uz direktan prenos na RTS-u, kada će inovacije predstaviti šest najbolje plasiranih timova u kategoriji "Realizovane inovacije".

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 1.014 takmičara, koji su prijavili 284 inovacije.

Među realizovanim inovacijama najzastupljenije oblasti su - energetika (13 odsto), mašinstvo (12 odsto), elektronika (10 odsto) i informaciono-komunikacione tehnologije (10 odsto) .

Među inovativnim idejama prednjače energetika (19 odsto), mašinstvo (15 odsto) i ekologija (10 odsto).Srednjoškolci su najveći broj inovacija prijavili u oblasti elektronike i telekomunikacija, urbanizma i ekologije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.