Izvor: Politika, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje u samostalnom kretanju

Tridesetak takmičara slepih i slabovidih osoba iz čitave Srbije pokazaće danas kako se snalaze na raskrsnici, da li uz pomoć belog štapa mogu da se popnu sa kolovoza na trotoar, kako se sa pomagalom samostalno kreću... Najboljima će biti uručena republička priznanja.

Takmičenje slepih u samostalnom kretanju uz pomoć belog štapa organizuju Savez slepih Srbije, u saradnji sa Gradskom organizacijom i Sportsko-rekreativnim društvom slepih Beograda "Napredak" u Beogradu, u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zgrade Saveza u Jevrejskoj ulici, a u okviru obeležavanja 15. oktobra – Svetskog dana belog štapa.

Kako kaže Dragiša Drobnjak, sekretar SSS dan posvećen kretanju uz prepoznatljivo pomagalo obeležava se zvanično od 1992. godine.

U sklopu obeležavanja, SSS će u ponedeljak u Smederevu organizovati i okrugli sto o samostalnom kretanju, orijentaciji, obrazovanju peripatologa....

U Srbiji živi oko 12.000 građana koji ne vide.

A. C.

[objavljeno: 12.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.