Tajni dogovor radi kontrole tržišta toalet papira

Izvor: Akter, 30.Okt.2015, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajni dogovor radi kontrole tržišta toalet papira

Dve čileanske kompanije su se više od deset godina tajno dogovarale radi kontrole 90 odsto tržišta toalet papira

Sud u Čelieu je dobio dokumenta u kojima se kompanije optužuju da su tajno dogovarale cenu toalet papira, papirnih maramica i sličnih proizvoda.

Ministar ekonomije Luis Felipe Sespedes rekao je danas da su tajni dogovori najvećih kompanija na tržištu sramotni i da najviše utiču na najsiromašnije Čileance. On je rekao da prodaja proizvoda tih kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << godišnje doneo oko 480 miliona dolara.

Vlasti navode da u tajni dogovori postizani u periodu od 2000. do 2011. Na sudu je traženo da kompanija SCA Chile SA bude kažnjena sa 15 miliona dolara, dok se ne očekuje da će biti kažnjena CMPC Tissue SA pošto je ranije ove godine priznala nekonkurentsko ponašanje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čileanske kompanije tajno se dogovarale radi kontrole tržišta toalet papira

Izvor: Blic, 30.Okt.2015

Dve čileanske kompanije su se više od deset godina tajno dogovarale radi kontrole 90 odsto tržišta toalet papira, saopštile su čileanske vlasti...Sud u Čileu je juče dobio dokumenta u kojima se kompanije optužuju da su tajno dogovarale cenu toalet papira, papirnih maramica i sličnih proizvoda...Ministar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.