Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić prisustvovao misi

BEOGRAD –  U katoličkoj crkvi svetih Ćirila i Metodija na Banovom brdu u Beogradu sinoć je obeleženo stradanje i vreme smrti Isusa Hrista, a molitvu povodom hrišćanske žalosti i Velikog petka predvodio je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Molitvi i obredu koju je, uz nadbiskupa služio i vatikanski nuncije u Beogradu Orlando Antonini sa sveštenstvom te beogradske katoličke crkve, prisustvovao je i predsednik Srbije Boris Tadić.

Na kraju molitve nadbiskup >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Hočevar je zahvalio predsedniku Tadiću koji je svojim prisustvom, kako je rekao, pokazao da na ovaj veliki praznik želi da bude sa svim građanima naše zemlje.

"Ovo je dan velikog leka, jer je Isus imao prave odgovore za nas hrišćane", rekao je nadbiskup Hočevar vernicima, naglasivši da je Hristos voljno izabrao smrt i svojom žrtvom poučio ljude da teže miru i pomirenju.

Prema njegovim rečima, katolička crkva na Veliki petak posebno spominje umiruće, stare i bolesne i čini sve da bi oni na kraju života imali Hristov mir.

"Mi hrišćani smo se podelili i danas se Hristu molimo da svi koji u njega verujemo bude jedno", poručio je nadbiskup Hočevar.

Obred u katoličkoj crkvi završen je celivanjem kipa Hristovog raspetog na drvenom krstu, čime se vernici simbolično opraštaju od raspetog spasitelja.

Sve hrišćanske crkve ove godine zajedno slave Uskrs u nedelju, 4. aprila.

Katolici idu u Katolicku Crkvu .Nece sigurno ici u Pravoslavnu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.