Izvor: B92, 27.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV NS po treći put sa programa skinula emisiju na hrvatskom

Subotica -- Televizija Novi Sad je po treći put, bez zvaničnog obrazloženja, sa programa skinula emisiju na hrvatskom jeziku "TV-divani". Kao i u prethodna dva slučaja, i ove nedelje emisija je stopirana jer je izveštavala o nacionalističkim incidentima, ili njen sadržaj nije odgovarao kriterijumu rukovodstva Televizije Novi Sad.

Kako iz Subotice izveštava dopisnik B92 Larisa Inić, urednica Dušica Dulić kaže da je ovoga puta problematičnom smatrana izjava člana Izvršnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbora Hrvatskog nacionalnog veća koji je komentarisao niz incidenata usmerenih protiv hrvatske nacionalne zajednice, uz osvrt na to kako su te događaje pratili mediji u Srbiji i Hrvatskoj. "On je tu izneo kritike na račun državnih televizija Hrvatske i Srbije, a novosadski i beogradski RTS to uopšte nisu pomenuli", kaže ona. Pošto emisija nije emitovana u uobičajenom terminu, Dušica Dulić je pozvala zamenika direktora Drahomira Grnju, koji joj je rekao da je emisija skinuta sa programa jer sadrži kritičke stavove prema TV Novi Sad. "Kada je reč o programima na hrvatskom, želi se sve svesti na događaje iz oblasti kulture, a sramno je očekivati da se samo time bavimo, a sve drugo je podložno cenzuri ili skidanju sa programa", kaže Dušica Dulić i dodaje da je reč o nekorektnom odnosu, a da se postavlja pitanje da li u uslovima direktne cenzure uopšte i treba raditi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.