TUGA Živi sa sinom u propaloj fabrici

Izvor: Blic, 05.Apr.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA Živi sa sinom u propaloj fabrici

Struju pozajmljuju od komšije, vodu za piće i kupanje donose u plastičnim flašama, kišnicu sakupljaju kao tehničku vodu, a ukus mesa skoro su zaboravili.

Tako Nađa i Nikola koji je prva godina srednje škole, žive svoj samotnjački život. Preživljavaju od 3.000 dinara dečjeg dodatka, čuvajući ono malo što je preostalo od Vojne pošte 86/20, gde je Nađa radila sve dok Vojno-građevinska ustanova „Kraljevo“ nije otišla u stečaj.

U Vojnu poštu 86/20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stigla je pre devet godina, malo pre nego što je VGU „Kraljevo“ otišla u stečaj. Nije imala gde da ode sa svojim sinom Nikolom, i tako je postala stanar ičuvar sablasnog objekta.

- Grejemo vodu na šporetu na drva i onda se kupamo u nekom od nekadašnjih toaleta. Imam samo 3.000 dinara. Jedini spas mi je obližnja prodavnica, čiji vlasnici imaju razumevanja, ali dug za namirnice mi stalno raste. Sada dugujem preko 20.000 dinara. Meso skoro da i ne jedemo. Kuvam samo neke čorbe od povrća, - priča Nađa za „Blic“.

Samo zahvaljući ljudima dobre volje, dobijaju po malo hrane, kafu i poneki odevni predmet. Njihova kuhinja i dnevna soba su hol ispred kancelarija. Kupatilo i toalet su im veliki problem, jer nemaju vodu.

Sin Nikola je prva godina Elektrotehničke škole. Nikome od njegovih drugova iz škole nikada nije ispričao u kakvim uslovima živi.

- Kada završim školu za majstora klima i rashladnih uređaja, naći ću posao i izbaviću nas odavde - samouvereno nam je ispričao Nikola koji sanja da ima bicikl kojim bi išao do škole.

Slatkiši, sokovi, izlasci - Nikoli su potpuno strani.

- Izdržao sam ovih devet godina, izdržaćemo još dve - priča hrabri dečak.

Nađa je pre par godina bila u Centru za socijalni rad, ali kaže da je nikada nisu obišli i videli gde i kako žive.

- Posle toga se više nikom nisam obraćala za pomoć. Posle dve decenije provedene u vojsci, naučite da trpite, ćutite i ne dozvolite da budete poniženi. Ne znam samo koliko ću još izdržati - priča Nađa, kojoj se suze same kotrljaju niz lice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.