TROPSKI JUL U SRBIJI Krenule su letnje žege, prve kiše neće uskoro

Izvor: Blic, 16.Jul.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROPSKI JUL U SRBIJI Krenule su letnje žege, prve kiše neće uskoro

Tropski dani, u narodu poznati kao "letnje žege" kreću od danas, a trajaće najmanje deset dana, rekao je za Blic meteorolog Časlav Stanojević.

- Od danas kreću tropski dani, u našem narodu poznatiji kao letnje žege. Trajaće najmanje deset dana sa malim varijacijama. Više temperature biće zabeležene u centralnim i južnim krajevima. Tamo će temperature biti i do 40 stepeni - rekao je za Blic meteorolog Časlav Stanojević.

Republički hidrometeorološki zavod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upozorio je danas da će u subotu i nedelju biti veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta u intervalu od 37 do 39 stepeni.

Stanojević je za Blic otkrio da se blago zahlađenje očekuje tek početkom avgusta.

- Prve kiše se očekuju za Svetog Iliju. Te kiše su jako bitne za useve, posebno za kukuruz i šećernu repu - kaže Časlav Stanojević.

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 37 stepeni. Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 17 do 22 stepena, a vetar će biti slab promenljivog pravca.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme sa slabim vetrom promenljivog pravca. Jutarnja temperatura vazduha biće oko 22, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 24. jula, biti sunčano i veoma toplo vreme. Temperatura vazduha biće znatno iznad prosečnih vrednosti. Samo u ponedeljak, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina uglavnom u planinskim predelima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VREME: Čeka nas još jedan pakleni dan, ali ipak stiže i osveženje

Izvor: NaDlanu.com, 17.Jul.2015, 08:16

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će danas u Srbiji biti veoma toplo...Kako je navedeno, danas će u Srbiji biti pretežno sunčano i veoma toplo, a posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je pojava pljuskova i grmljavina u svernim i zapadnim krajevima...Vetar će biti slab...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.