TRAMVAJ VOZI TROTOAROM!

Izvor: Kurir, 10.Avg.2011, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMVAJ VOZI TROTOAROM!

BEOGRAD - Bandera je kriva! Pokušali smo da pronađemo odgovore kod nadležnih povodom nesvakidašnje saobraćajne nesreće koja se pre dva dana dogodila u Bulevaru kralja Aleksandra. Tada je devojčica A. K. (14), u nameri da zaobiđe banderu koja se nalazi na sredini trotoara, naletela na tramvaj koji je prolazio pokraj nje.

BEOGRAD - Bandera je kriva!

Pokušali smo da pronađemo odgovore kod nadležnih povodom nesvakidašnje saobraćajne nesreće koja se pre dva dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dogodila u Bulevaru kralja Aleksandra. Tada je devojčica A. K. (14), u nameri da zaobiđe banderu koja se nalazi na sredini trotoara, naletela na tramvaj koji je prolazio pokraj nje.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže da, s obzirom na to da nije reč o novonastalom problemu, treba potražiti efikasno rešenje.

- Ako je zakonom propisana najmanja dozvoljena širina trotoara 160 cm, a stanje na terenu je sasvim drugačije, onda je moguće da se učine dve stvari. Prva je da se ova površina učini bezbednom za neometano kretanje pešaka, a druga opcija je da se pešacima zabrani kretanje ovim trotoarom. Treća opcija ne postoji, a pošto je stvar veoma ozbiljna, treba utvrditi ko je napravio propust. Odgovorni su iz Direkcije za bezbednost saobraćaja, JKP „Beograd put“ i svi nadzorni organi, kao i saobraćajna policija, koja nije direktno nadležna - izjavio je Okanović.

Odgovori na pitanja upućena Sekretarijatu za saobraćaj i „Beograd putu“ nisu nam dostavljena do zaključenja ovog broja, dok smo u MUP dobili objašnjenje da ova oblast nije u njihovoj nadležnosti.

(S. I.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.