TRAGEDIJA: UMRLA BEBA ANDRIJANE KAMBER

Izvor: Kurir, 26.Feb.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA: UMRLA BEBA ANDRIJANE KAMBER

BEOGRAD - Dogodilo se najgore! Sin porodilje Andrijane Kamber (28) umro je juče ujutru u Dečjoj klinici u Tiršovoj. Borio se tačno 43 dana! Kako je Kurir već pisao, on je direktno iz majčinog stomaka, tačnije 13. januara, završio na aparatima, jer je porođaj trajao neverovatnih 20 sati u Institutu za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj. Majka je te noći molila lekare

BEOGRAD - Dogodilo se najgore!

Sin porodilje Andrijane Kamber (28) umro je juče ujutru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Dečjoj klinici u Tiršovoj. Borio se tačno 43 dana! Kako je Kurir već pisao, on je direktno iz majčinog stomaka, tačnije 13. januara, završio na aparatima, jer je porođaj trajao neverovatnih 20 sati u Institutu za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj.

Majka je te noći molila lekare da joj urade carski rez, ali niko nije smatrao da je to neophodno. Čak su vikali na nju da neće da sarađuje. U jednom momentu, kako majka kaže, dr Srboljub Miličević, ginekolog koji je bio na porođaju, izbacio je osoblje i studente iz boksa i rekao joj da će se sama poroditi.

Kad je dečak došao na svet, bio je crn, nije disao, srce nije radilo. Majka nije čula njegov plač. Na rođenju je dobio ocenu jedan. Hitno je prebačen u Tiršovu. Bio je u komi i živeo je na aparatima. Kako su lekari rekli, imao je oštećenje mozga zbog problema s disanjem. Nisu smeli da daju nikakve prognoze, iako su se borili za svaki njegov dan.

- Juče ujutru su nas zvali iz Tiršove i rekli da je umro. Sada mog sina više nema. Pozvali nas da dođemo u bolnicu i popunimo nekakvu dokumentaciju. Sledi obdukcija. Ne znam šta ću dalje, ali jedno je sigurno, tužiću lekare - kaže Andrijana Kamber za Kurir.

U međuvremenu, nekoliko dana pre nego što je beba umrla, Andrijani je poštar doneo nalaz zdravstvene inspekcije o njenom porođaju.

- Pročitala sam da je na mom porođaju sve bilo u redu. Samo znam da je moja trudnoća bila školski primer zdrave i uredne trudnoće, a sahraniću bebu koju sam rodila - kaže očajna majka.

Zdravstvena inspekcija: Sledi spoljašnji nadzor

Jelica Radulović, načelnica Republičke zdravstvene inspekcije, kaže za Kurir da je porodica već dobila rezultate unutrašnje kontrole u GAK Višegradska koje su uradili lekari iz te kuće.

- U međuvremenu smo dobili informaciju od majke. Sada procenjujemo da li ćemo uraditi takozvani spoljašnji nadzor, kada angažujemo lekare koji nisu iz GAK Višegradska da procene da li je bilo propusta. Kada budemo sakupili sve informacije, odlučićemo šta dalje - objasnila je Jelica Radulović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.