Svi predmeti na broju

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 30.Jan.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi predmeti na broju

BEOGRAD - Iako je u javnosti bilo spekulacija da će selidba sudova i sudskih predmeta poslužiti da mnogi "problematični predmeti" nestanu, a čak su pominjane i određene tarife, shodno težini krivičnog dela, odnosno vrednosti spora, tokom preseljenja, koje je obavljeno krajem prošle godine kada je s radom počela nova pravosudna mreža, nije nestao nijedan predmet, rečeno je juče u Ministarstvu pravde.

- Nakon otvaranje kutija i raspakivanja predmeta, utvrđeno je da nijedan jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predmet ne nedostaje - kazao je Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, i dodao da su svi, kako krivični tako i parnični, predmeti na broju i da je ceo posao urađen adekvatno.

Selidba sudskih predmeta, tokom decembra, obavljena je uz strogu kontrolu policije, a na pakovanju predmeta radile su posebne komisije koje je formirao Visoki savet sudstva.

Homen je dodao da je nova mreža sudova u Srbiji uspešno počela da radi od 1. januara, napominjući da je "već vidljivo da sudije imaju manji broj predmeta nego što su ga imale do sada".

Predmeti su raspoređeni sudijama uglavnom prema broju predmeta, težini, odnosno prema dužini trajanja spora, kazao je on.

Homen je napomenuo da će u Višem sudu u Beogradu, koji se bavi najtežim krivičnim delima, sudije u proseku imati oko 100 predmeta u radu, što zadovoljava minimum uspešnosti, dodajući da očekuje da će moći da postupaju na adekvatan način.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Uz sudove uspešno preseljeni svi predmeti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2010, 14:51

BEOGRAD - Tokom selidbe sudova, odnosno sudskih predmeta, koja je obavljena krajem prošle godine, povodom početka rada nove pravosudne mreže, nije nestao nijedan predmet, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde..."Nakon otvaranje kutija i raspakivanja predmeta utvrđeno je da nijedan jedini...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.