Sve više turista u Beogradu, sve veći problem sa privatnim smeštajem

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više turista u Beogradu, sve veći problem sa privatnim smeštajem

Beograd je etablirana evropska turistička destinacija i zanimljiv je tokom čitave godine, izjavio je za RTS direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović. Dok posete Beogradu rastu iz dana u dan, raste i problem neregistrovanih i nekategorizovanih smeštaja.
Beograd obara sve rekorde po broju stranih turista, ali to nije nova vest jer je tako od 2014. godine, rekao je direktor Turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << organizacije Beograda Miodrag Popović.

"U početku je rast bio nekih meseci i do 50 posto, a sada se ustalio oko dvocifrenog broja, jer su brojevi u međuvremenu porasli tri-četiri puta", istakao je Popović.
Beograd je etablirana turistička destinacija sa svojim glavnim proizvodom – kratkim gradskim odmorom. To su dolasci u intervalu između dva i četiri dana.
Najviše posetilaca je iz Kine, zatim iz Turske, a nakon toga, kako kaže Popović, čitava Evropa i svet.
Dodao je da je beogradska zima jedna od atrakcija prestonice i da su tim povodom organizovane mnoge manifestacije koje će trajati do 15. februara.
Komentarišući neregistrovane privatne smeštajne kapacitete koje turisti rezervišu preko sajta "Buking", Popović navodi da poslednje Izmene i dopune Zakona o turizmu idu u pravcu regulisanja tog tipa smeštaja.
"Mi smo imali nekoliko sastanaka sa njima. Međutim, oni nisu stali na stanovište da pri registraciji na njihovom sajtu treba da daju nekakav dokaz da su registrovani ili kategorisani", istakao je Popović.
Naglasio je da je Beograd četiri godine poznat kao destinacija gde se dobije najveća vrednost za uložen novac.
Filmske kompanije sve češće snimaju filmove u Srbiji. Direktor Turističke organizacije Beograda kaže da je to veoma značajno za državu, i zbog novca, i zbog skretanja pažnje na sebe. Podseća da je popularnost Novog Zelanda porasla nakon snimanja serijala filmova "Gospodar prstenova".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.