Sve više srpskih državljana uhapšenih zbog kriujumčarenja migranata

Izvor: RTS, 18.Feb.2020, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više srpskih državljana uhapšenih zbog kriujumčarenja migranata

Među krijumčarima migranata sve je više državljana Srbije koji zbog zarade zaboravljaju na posledice. Za sedam dana u Mađarskoj su uhapšena tri srpska državljanina jer su pokušali da migrante prevezu u Austriju.
Mađarske vlasti osudile su juče na tri godine zatvora državljanina Srbije koji je 13. februara uhapšen zbog krijumčarenja šestoro migranata.

Istog dana uhapšen je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još jedan naš državljanin koji je u automobilu pokušao da prokrijumčari čak osam migranata.
Kazne mađarskih vlasti prema ovim prekršajima su stroge, pa se očekuje da i on bude osuđen na kaznu od dve i po do tri godine zatvora nakon čega ga čeka zabrana ulaska u Mađarsku od pet godina.
Zvaničnici lokalnih vlasti u Kanjiži često su spominjali svoje sugrađane koji se bave krijumčarenjem mirganata kao unosnim ali kriminalnim biznisom. 
Prema podacima mađarske policije, više od 5.000 migranata ove godine je pokušalo da ilegalno uđe na teritoriju Evropske unije. 
Migranti na sve načine pokušavaju da pređu granicu zaobilazeći žičanu ogradu, prelaskom preko Tise, kopanjem kanala, ulaskom u kamione i vozove.
Često rizikuju svoje živote, ali ne odustaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.