Sve veći broj stranih turista u Srbiji – najposećeniji Beograd

Izvor: RTS, 05.Avg.2018, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve veći broj stranih turista u Srbiji – najposećeniji Beograd

Srbiju je u prvoj polovini godine posetilo blizu 1,6 miliona turista, što je povećanje od 11 odsto. Rast broja stranaca još je veći – 14 odsto. Turistički razvoj naše zemlje je prilično ravnomeran, ali kada su stranci u pitanju Beograd je za njih nezaobilazna stanica na proputovanju ovim delom Evrope. Više od polovine stranih turista u Srbiji poseti upravo Beograd.
Na centralnim gradskim ulicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << leti je više stranaca nego domaćina. Navode da im se dopada arhitektura kao i kulturno-istorijska ponuda Beograda.

"Ovo će biti još jedna uspešna sezona za Beograd. Koliko uspešna, to ćemo videti kad saberemo novac, broj noćenja i broj dolazaka domaćih i stranih gostiju", rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Srbije.
Stranci se u Srbiji sve duže zadržavaju, u proseku četiri dana. To turizam čini jednom od najuspešnijih privrednih grana u zemlji.
"Turizam raste mnogo više nego ekonomija u Srbiji generalno. Ekonomija Srbije raste oko 4,5 odsto, turizam značajno više i ovo je pravi trenutak da uložimo u infrastrukturu Srbije, kako bi dodatno podigli turističku privredu jer to je budućnost, to je perspektiva", navodi Tomislav Momirović iz Udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES.
Avgust je mesec muzičkih festivala i to za sve muzičke ukuse. Večeras se završava "Lav fest" u Vrnjačkoj banji, a već za tri dana počinje Sabor trubača u Guči.
"Svi ljubitelji trube svakako treba brzo da se organizuju. Devetog avgusta počinje 'Nišvil' za ljubitelje džeza i, naravno, 'Bir fest' koji je postao najposećeniji festival u jugoistočnoj Evropi", navodi Olga Baletić iz Turističke organizacije Srbije.
Sa letom se ne završavaju muzičke svečanosti u Srbiji. Sve do duboko u jesen u svim vinorodnim krajevima zemlje, grožđu i vinu u čast, slaviće se uz muziku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TURISTI HRLE U SRBIJU: Za šest godina 100.000 stranaca više, VELIKI POTENCIJAL seoski i banjski turizam

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2018, 10:01

Prihod od turizam u 2017. godinu 1,4 milijarde evra..Srbiju je tokom 2017. godine posetilo 3.08 miliona turista, što je čak milion ljudi više nego pre šest godina, kada je u našoj zemlji boravilo 2,08 miliona turista, pokazali su podaci Ministarstva trgovine, turiza i telekomunikacija...Pročitajte...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.