Sve spremno za zimsku sezonu na Zlatiboru

Izvor: Glas javnosti, 19.Dec.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za zimsku sezonu na Zlatiboru

ZLATIBOR - Iako i ove zime đački raspust traje samo do polovine januara, na Zlatiboru očekuju posetu od oko 15.000 gostiju dnevno, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor (TOZ) Darko Đurović.

Direktor Đurović je izneo da je već sada prodato 90 odsto smeštajnih kapaciteta zaključno sa 16. januarom.

Cene su, prema Đuroviću,na prošlogodišnjem nivou, osim objekata koji su renovirani, poput odmarališta “Dunav”, u kome su cene veće u skladu sa povećanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kvalitetom usluge.

“Cena smeštaja u hotelima i odmaralištima na bazi polupansiona u dvokrevetnim sobama iznosi od 1.900 do 6.500 dinara, najam apartmana u privatnom smeštaju je od 2.ooo do 6.500 dinara dnevno, a smeštaj u privatnim sobama od 600 do 2.000 dinara po ležaju”, kazao je Đurović Direktor TOZ je naveo da da postoje i ekskluzivni apartmanski smeštaji u hotelima i privatnim vilama za koje je dnevno potrebno izdvojiti i po 12.000 dinara po osobi.

Rukovodilac ski cenntra Tornik Nenad Maksimović je rekao da su sve četri staze na Torniku ukupne dužine sedam kilometara uređene i izdrenirane, pa se čekaju samo povoljni klimatski uslovi da centar počne sa radom i veštačkim osnežavanjem staza.

“Prošle zime počeli smo sa radom 1. januara i radili 80 dana, dok ove zime očekujemo da će skijaška sezona na Torniku trajati 100 dana”,kazao je Maksimović.

Cena dnevnog ski pasa na Torniku ove zime biće 1.050 za decu i 1.450 dinara za odrasle, a sedmodnevnog 4.250 za decu i 6.800 dinara za odrasle skijaše.

Pored skijanja gostima Zlatibora biće na raspolaganju I klizalište, tjubing na Obudojevici i Torniku, kao i vožnja motornim sankama.

U ponudi je i niz izleta na druge turističke destinacije u okruženju kao što su Mokra Gora, Tara, Bajina Bašta, Stopića pećina, Specijalni rezervat Uvac, Sirogojno.

Iz TOZ podsećaju i na tradicionalne manifestacije tokom januara i februara u zlatiborskom kraju kao što su ”Pršutijada” u Mačkatu, ”Rakijada” u Šljivovici i Sabor lovaca Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.