Svaki četvrti učenik izložen vršnjačkom nasilju

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jun.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki četvrti učenik izložen vršnjačkom nasilju

U školama na teritoriji Vojvodine godišnje se zabeleži oko 4.900 slučajeva vršnjačkog, najčešće fizičkog nasilja, pokazalo je istraživanje koje je sprovela institucija Pokrajinskog ombudsmana.

NOVI SAD, 11. juna 2012. (Beta) - "To znači da je vršnjačkom nasilju u proseku izloženo svako četvrto dete u Vojvodini", navodi se u rezultatima istraživanja.Ombudsman je početkom ove godine u 299 vojvođanskih osnovnih škola sproveo istraživanje o primeni Pravilnika o protokolu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje.Prema propisima, svaka vaspitno-obrazovna ustanova u Srbiji dužna je da formira sopstveni tim za zaštitu dece od nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja.Svih 299 škola koje su bile obuhvaćene istraživanjem, tvrde da u njima postoje timovi za zaštitu od nasilja, ali je ombudsman zaključio da je rad tih tela nedovoljno efikasan, a učenici često ne znaju kome treba da se obrate.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.