Izvor: Blic, 06.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svake noći ukradu jedan automobil

NOVI PAZAR - Već duže vreme dobro organizovana grupa lopova skoro svake noći ukrade najmanje jedno vozilo u Novom Pazaru, a zatim od vlasnika ukradenih automobila traži novac za otkup, uz upozorenje da ako žele da im se vozilo vrati - krađu ne smeju prijavljivati policiji. Zbog učestalih krađa automobila reagovao je i gradonačelnik Novog Pazara dr Mirsad Đerlek, zatraživši od Policijske uprave da hitno pohapsi kradljivce.

- „Golf" mi je nestao preko noći iz dvorišta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << To me je veoma iznerviralo. Neki ljudi iz Novog Pazara su mi rekli da mi je vozilo već prebačeno preko administrativne linije sa Kosovom, u Leposavić. Uputili su me na jednog čoveka u Leposaviću i tamo sam otišao i dao 1.800 evra. On im je rekao da će me vozilo čekati u Novopazarskoj banji. Tako je i bilo. Čovek u Leposaviću mi je rekao da ako ne platim odmah, automobil će za pola sata biti rasturen i prodat u delovima - ispričao je „Blicu" jedan taksista iz Novog Pazara koji je želeo da ostane anoniman.

Mnogi dobro upućeni Novopazarci tvrde da ukradena vozila preko Novopazarske banje i sela Izbice završavaju na Kosovu.

- Kradljivci imaju dobre veze sa kolegama u Leposaviću koji naplaćuju otkup i uzimaju procenat - navode izvori „Blica", a iz policije tvrde da to nije tačno.

- Prema našim pouzdanim saznanjima, sve se završava u Novom Pazaru. I kradljivci su odavde, i navodni prijatelji koji mogu da završe otkup, a i novac se daje u Novom Pazaru. Priče o Leposaviću i Kosovu su izmišljene. Građani ne treba da se uzdaju u navodne prijatelje već da se uzdaju u policiju, da prijave svaku krađu - rekao je „Blicu" načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić.

Samo u poslednjih deset dana policiji je prijavljeno deset krađa vozila, a pretpostavlja se da je u tom periodu broj ukradenih automobila veći, jer ima vlasnika koji su lopovima platili otkup svojih ljubimaca.

- Da bi se stalo na put ovoj grupi kradljivaca, građani moraju da prijave koja su to lica sa kojima kontaktiraju i nude se kao prijatelji koji će im pomoći da vrate svoj automobil. Građani treba da sarađuju sa policijom. Mi se svakodnevno intenzivno bavimo ovim problemom i nadam se da ćemo uskoro stati na put grupi koja otuđuje vozila - rekao je načelnik PU Dragan Terzić.

Kradljivci posebno pikiraju vozila sa stranim registracijama. Prema policijskim podacima, u noći 24. jula ukradena su dva „golfa" stranih tablica: GG - RN 666 i N - LJ 604. U Sjenici je ukraden „golf" 53 LZ-KK i to 30. jula, a dan pre u Novom Pazaru „golf" nemačkih tablica OE-EM964. Na Keju skopskih žrtava nestao je „audi 80" BA 370-70, a u Ulici Palih boraca ukraden je „golf" BA 518-22. U Murskoj ulici ukraden je „pasat" nemačkih registarskih oznaka B - MF 8745...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Svakodnevno otimanje kola u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 07.Avg.2008, 15:37

Ulice i dvorišta Novog Pazara svakodnevno na udaru dobro organizovanih kradljivaca kola. Pokradenim građanima potom nude vraćanje vozila uz otkup, dok u suprotnom njihova kola završavaju na Kosovu. Umesto da prijave slučaj policiji, pokradeni građani...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.