Svaka čast: Veliko priznanja kandidatima Srbije za najboljeg nastavnika sveta

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2018, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka čast: Veliko priznanja kandidatima Srbije za najboljeg nastavnika sveta

Trima nastavnicima, koji će sledeće godine predstavljati Srbiju na takmičenju za najboljeg nastavnika sveta, uručena su priznanja za izuzetna postignuća u radu i karijeri sa učenicima na svečanosti u Privrednoj komori Srbije.

Predstavnike Srbije za prestižno takmičenje "National Teacher Prize", koje za cilj ima da pronađe najboljeg nastavnika sveta, izabralo je neprofitno nevladino Udruženje za podsticanje preduzetništva "Živojin Mišić", koje je nacionalni partner >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Fondacije "Varki". Kandidati za ovo takmičenje su Tatjana Marković Topalović, profesor fizike iz Šapca, Katarina Veljković, profesor informatike iz Kragujevca i Dragan Kuveljić, učitelj iz Prijepolja, saopštilo je Udruženje. Prilikom otvaranja svečanosti, prisutnima se obratila Ivona Jovanović, koordinatorka Udruženja "Živojin Mišić", istakavši ponos Udruženja, jer priznanje ide onima koji svojom posebnošću u radu, doprinose obrazovnom sistemu u Srbiji, koji su ponos naše zemlje i koji su se zasluženo našli među najboljim nastavnicima koji će nas predstavljati u svetu. "Ovi ljudi koji su danas sa nama, školuju generacije dece koja će sva znanja koja steknu iskoristiti kako bi kreirali bolju budućnost za sebe, svoju decu, i našu zemlju. Jer kako je govorio Nelson Mendela: 'Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet'. Ono što uvek volimo da kažemo i na šta smo ponosni jeste – vi pomažete da se stvori jedna bolja Srbija i veliko vam hvala na tome", rekla je Jovanovićeva. Prisutnima se obratio i Srđan Verbić, jedan od članova komisije pri izboru najboljih nastavnika, i istakao da izbor zaista nije bio lak, ali da je odluka prava. Najboljim nastavnicima priređeno je i iznenađenje, gde su se pojavili njihovi bivši učenici koji su za njih imali samo reči hvale.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.