Švajcarske i britanske diplome u Beogradu

Izvor: Blic, 13.Apr.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarske i britanske diplome u Beogradu

Masteri Njujorškog univerziteta u Beogradu uskoro će pored švajcarskih moći da dobiju i britanske diplome iz internet inženjeringa i menadžmenta - najavljuje Arso Vučević, akademski koordinator UNYB.

Školovanje na UNYB omogućava dobijanje zvanje mastera Univerziteta „Kurt Boš" iz Švajcarske. MBA programi koje postdiplomci pohađaju su iz oblasti bankarstva, upravljanja ljudskim resursima, informacionih tehnologija, marketinga, turizma. A diplome koje dobijaju priznate >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su svuda u svetu. Predavanja drže profesori iz Engleske, SAD i Švajcarske, koji dolaze sa prestižnih univerziteta kao što je Sorbona ili Londonska škola ekonomije (LSE). Programi koji budući masteri pohađaju izvode se na engleskom jeziku, a nastava traje godinu dana. Nakon toga studentima je dato između tri i šest meseci da uz stručnu podršku UNYB izrade završni projekat.

- Većina naših studenata radi u vodećim domaćim i stranim kompanijama. Sarađujemo s inostranim fakultetima čije programe programe sprovodimo ovde tako da diplomu na kraju izdaje matični fakultet u inostranstvu - objašnjava Vučević.

U februaru ove godine otvorena je i druga zgrada u okviru beogradskog kampusa sa 12 savremeno opremljenih učionica, kompjuterizovanom laboratorijom i bibliotekom. U planu je izgradnja još jedne zgrade - dodaje Miona Badžević, direktorka Univerziteta.

Univerzitet je osnovan u septembru 2006. godine, kao privatna visokoškolska ustanova iz njujorške obrazovne grupacije, osnovane još 1989. godine. Ova organizacija kombinuje evropske i američke standarde u obrazovanju i namenjena je zemljama istočne i srednje Evrope. Sedište joj je u Atini, a „filijale" su u Solunu, Pragu, Varšavi, Skoplju, Tirani, Beogradu i Istanbulu. U toku je upis koji traje do kraja aprila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.