Sutra počinje zima

Izvor: Politika, 20.Dec.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje zima

BEOGRAD –Na severnoj Zemljinoj polulopti sutra u 12.12 počinje zima.

Na dan početka zime Sunce će izaći na jugoistoku a zaći na jugozapadu i iznad horizonta provešće najmanje vremena tokom godine, odnosno sutra će obdanica biti najkraća, a noć najduža.

U Beogradu sunce će izaći u 7.13 a zaći u 16 sati, što znači da će obdanica trajati osam sati i 47 minuta, a noć 15 sati i 13 minuta.

Zima će trajati 89 dana, do 20. marta 2013. godine kada počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << proleće.

------------------------------------------

U Srbiji prvog dana zime oblačno i hladno, ponegde slab sneg

U Srbiji će sutra, prvog dana zime, biti oblačno, hladno i mestimično maglovito, ponegde sa sipećom kišom ili slabim snegom, s minimalnom temperaturom od -5 do 0 i maksimalnom dnevnom od -2 do 2 stepena Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, duvaće slab vetar, promenljivog pravca.

I u Beogradu će sutra biti oblačno, hladno i maglovito, uz slab vetar, promenljivog pravca i minimalnu temperaturu od 0 i maksimalnu dnevnu 2 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 28. decembra, u subotu će magla ili niska oblačnost biti tokom većeg dela dana.

U nedelju ujutru slab do umeren mraz i magla. Tokom dana postepeno naoblačenje, posle podne sa slabom kišom na severu, a uveče i u toku noći ponegde i u ostalim krajevima.

U ponedeljak toplije. Ujutru oblačno, na istoku sa slabom kišom. Pre podne razvedravanje u zapadnim, posle podne i u ostalim predelima. Duvace slab do umeren jugoistočni vetar.

U utorak suvo i toplo, a u toku noći s utorka na sredu i u sredu prolazno naoblačenje, mestimicno sa kišom, na višim planinama sa snegom.

Do kraja perioda suvo, ujutru slab mraz, a dnevna temperatura oko prosečnih vrednosti.

Agencije

objavljeno: 20.12.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U petak počinje zima

Izvor: Beta, 20.Dec.2012

BEOGRAD, 17. decembra 2012. (Beta) - Na severnoj Zemljinoj polulopti u petak u 12.12 počinje zima...Na dan početka zime Sunce će izaći na jugoistoku, a zaći na jugozapadu i iznad horizonta provešć.

Nastavak na Beta...

Počela je zima

Izvor: B92, 21.Dec.2012, 01:40

Beograd -- Na severnoj Zemljinoj polulopti danas u 12.12 sati počela je zima...Na dan početka zime Sunce će izaći na jugoistoku, a zaći na jugozapadu i iznad horizonta provešće najmanje vremena tokom godine, odnosno danas će obdanica biti najkraća, a noć najduža...U Beogradu sunce će izaći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.