Izvor: Glas javnosti, 25.Nov.2009, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret na savskom mostu

ŠABAC - Članovi odbora DSS iz Šapca i Srema juče su se sreli na sredini mosta preko Save kako bi na simboličan način pokazali da su protiv donošenja statuta Vojvodine i zakona o prenosu nadležnosti, o čemu počinje rasprava u Skupštini Srbije.

Zoran Semenović, predsednik Okružnog odbora DSS Srema, podsetio je da je pre 91 godinu Srem usvojio deklaraciju da bude sastavni deo Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca.

- Srem ne želi da se pokrajini daju nadležnosti koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u stvari vode u separatizam - rekao je Semenović.

Na separatističko ponašanje u Skupštini Srbije upozorio je i narodni poslanik Zoran Nikolić iz Šapca.

- Podsetio bih na reči patrijarha srpskog Varnave, pre 72 godine, kada je vođena rasprava o konkordatu, odnosno uređenju odnosa između katoličke i srpske crkve. Srpskim glasovima je usvojena je odluka, a Vranava je tada poručio: "Sram bilo bezglavu srpsku gospodu". Ja danas kažem, sram bilo srpske poslanike koji budu glasali za ovakav predlog koji je ponuđen za raspravu. Jer, statut Vojvodine je uvod u separatizam i secesionizam. Ovo će biti prvi put da se budžetom Srbije finansira separatizam - rekao je Zoran Nikolić.

Obe delegacije DSS položile su venac na spomenik Žarku Miladinoviću, advokatu iz Rume koji je 1914. najzaslužniji što je 1914. godine mimo Banata, Bačke i Branaje, Srem doneo odluku o pripajanju Kraljevini SHS.

Semenovicu imao si jedva 2 iz istorije ti znas ko je kad usvojio sta

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanicima puna usta istorije

Izvor: Danas, 24.Nov.2009, 20:20

Posle više od godinu dana odlaganja, sporenja i usaglašavanja, u Skupštini Srbije juče je počela rasprava o dva akta kojima se reguliše pitanje autonomije Vojvodine - zakonu o prenosu nadležnosti i statutu APV. Tokom rasprave o Predlogu zakona čule su se i tvrdnje opozicionih poslanika da je...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.