Sumnjiva smrt bebe u porodilištu, smenjen načelnik

Izvor: Politika, 24.Avg.2012, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjiva smrt bebe u porodilištu, smenjen načelnik

NOVI SAD – Uprava Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu smenila je danas vršioca dužnosti upravnika Klinike za ginekologiju i akušerstvo Dragana Budakova zbog sumnjive smrti jednog nerođenog deteta, saopštio je Klinički centar.

Kako se navodi, Uprava je upoznata sa celim slučajem, zbog kojeg se na Klinici za ginekologiju i akušerstvo sprovodi unutrašnji stručni nadzor.

„Obavestili smo i Ministarstvo zdravlja Srbije, koje će po hitnom postupku, u najkraćem >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mogućem roku, sprovesti i vandredni spoljni stručni nadzor. O ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena”, piše u kratkom saopštenju.

Bračni par iz Bečeja tvrdi da im je nepažnjom lekara umrlo nerođeno dete, iako je majka u dva navrata upozoravala lekare da nešto nije u redu.

Advokat porodice rekao je medijima da je Katarina D. u dobrom opštem stanju primljena u novosadsko porodilište 20. avgusta i da je sve bilo u redu do pre dva dana.

Kako je rekao, porodica će sačekati kraj policijske istrage, nakon čega će odlučiti kakve će pravne procedure pokrenuti.

Za poslednjih godinu dana to je treći slučaj sumnjive smrti nerođene bebe u novosadskom porodilištu.

U jednom od njih komisija Ministarstva zdravlja utvrdila je da nije bilo suštinske greške i krivice lekara.

Druga porodica je zbog smrti deteta podnela krivične prijave protiv četvoro lekara novosadskog porodilišta, među kojima je i smenjeni v. d. upravnika.

Beta

objavljeno: 24.08.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.