Suhoj odgovara Adriji: Nismo mi problem već vi ne biste mogli da plaćate avione

Izvor: TangoSix.rs, 03.Apr.2019, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suhoj odgovara Adriji: Nismo mi problem već vi ne biste mogli da plaćate avione

Današnja vest da je slovenački nacionalni avio-prevoznik Adria ervejz odustao od dugoročnog najma 15 putničkih aviona SSJ100 upravo je dobila svoj nastavak u formi demantija kompanije Suhoj. Saopštenje sadrži i indirektno ukazivanje Rusa da je Adrija finansijski nestabilna, odnosno strah da Adrija, da je preuzela avione, ne bi mogla da plaća njihov najam.
Kako se navodi u saopštenju ruske kompanije, do posla je trebalo da dođe, ali kriva je Adria:
– Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Adrijom smo u novembru 2018. godine postigli preliminarni dogovor o isporuci 15 letelica za 2019. godinu. Ovaj dogovor je trebalo da se pretvori u čvrst ugovor odnosno narudžbinu.
Institucije koje su trebale da obezbede finansiranje, nakon uvida u finansijski izveštaj Adrije za 2018. godinu su nam predložile da otkažemo dogovor kako ne bi u budućnosti pretrpeli gubitke. Ova preporuka je prihvaćena i aktivnosti na ovom poslu su obustavljene.
Isporuka letelica je nemoguća bez čvrstog ugovora. – stoji u saopštenju Suhoja.
Da je Adria u teškoj finansijskoj situaciji Tango Six je analizirao u nekoliko navrata, najskorije u novembru prošle godine.

The post Suhoj odgovara Adriji: Nismo mi problem već vi ne biste mogli da plaćate avione appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suhoj: S Adrijom nećemo u posao zbog njihovih financijskih problema

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Apr.2019, 08:25

LJUBLJANA - Prije nekoliko dana slovenski zračni prijevoznik Adria Airways objavio je kako neće proširiti svoju flotu sa Suhoj Airplanes SSJ100...Ruski dobavljač Suhoj pojašnjava da se zbog Adrijinih financija povukao iz posla..."Organizacije uključene u financiranje transakcije provjerile su poslovanje...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.