Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sudstvo ni stručno, ni voljno"

Beograd -- Ministar pravde Srbije Zoran Stojković kritikuje sudove, tvrdeći da oni "još nisu dovoljno ni stručni ni voljni da rade".

"Mi smo zato našli sistemsko rešenje usvajanjem novog Zakona o parničnom postupku, koji sudije tera da rade, kao i Zakon o izvršnom postupku, prema kojem je nepostupanje sudija u roku dovoljan razlog za razrešenje sudija", rekao je Stojković.

Prema njegovim rečima, zatečeno kadrovsko stanje nije dobro zbog čega je pokrenut >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan broj postupaka za nerad. Međutim, stanje se u poslednja dva meseca delimično poboljšalo, kaže Stojković, a u većini sudova urađene su presude koje su čekale godinama. On dodaje da je ipak, ostala velika neažurnost.

Ministar pravde Srbije je naveo i da je sudijama data zakonksa mogućnost da rade. "Gospodo (sudije) - ili radite ili idite, jer nema treće mogućnosti", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.