Izvor: B92, 11.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje okrivljenima za smrt sto Roma

Bar -- U Osnovnom sudu u Baru je za 25. decembar zakazan glavni pretres sedmorici optuženih za učestvovanje u organizovanju nedozvoljenog prelaska državne granice brodom Mis Pat 16. avgusta 1999, kada se utopilo od 70 do 105 Roma. Postupak će se voditi protiv Agima Gašija iz Podgorice, Ismeta Balje u bekstvu, Joka Nikaljevića iz Kotora, Saše Borete i Gorana Duričkovića iz Budve te Refika Hodzića i Ramadana Balje iz Podgorice.

Oni su optuženi zbog krivičnog dela "nedozvoljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prelaz državne granice" u vezi sa krivičnim delom "izazivanje opšte opasnosti". "Pozivi za glavni pretres uručeni su Gašiju, Nikaljeviću, Boreti, Duričkoviću i Ramadanu Balji. Ismetu Balji i Refiku Hodziću sudiće se u odsustvu, jer su nedostupni državnim organima. U istražnom postupku saslušani su samo Nikaljević i Ramadan Balja, koji su sudu bili jedino dostupni", rekao je za "Vijesti" sudija Goran Šćepanović.

Šćepanović je treći sudija koji vodi ovaj slučaj. U istražnom postupku saslušan je veći broj predstavnika oštećenih porodica i svedoka koji će ponovo biti pozvani i saslušani na glavnom pretresu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.