Sudbina pečata u Srbiji biće zapečaćena

Izvor: NovaEnergija.net, 26.Maj.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudbina pečata u Srbiji biće zapečaćena

Vlada Srbije usvojila je predlog izmena Zakona o privrednim društvima, kojim se ukida obavezna upotreba pečata u poslovanju privrede. Izmenama se propisuje da se privrednom društvu ne može uvesti obavezna upotreba pečata u poslovnim pismima i drugim dokumentima.
Početkom primene zakona, prestaju da važe i odredbe koje pravna lica obavezuju na upotrebu pečata i u 12 drugih zakona.
“Ovom odlukom Vlade Srbije otklanja se još jedan nepotreban administrativni teret za pravna >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << lica, što će značajno uticati na unapredjenje privrednog ambijenta, poboljšanje pozicije Srbije na rang listi Svetske banke o uslovima poslovanja (Doing Business) i što je najvažnije, na promenu svesti kod privrednika, ali i opšte slike Srbije u svetu”, navodi se u saopštenju posle sednice Vlade Srbije.
Vlada je ocenila da će tom odlukom pravna lica postepeno moći da predju na elektronsko poslovanje koristeći elektronska dokumenta i potpise, elekronsku razmenu podataka, kao i elektronski arhivirana dokumenta.
Nakon što je Vlada usvojila predlog zakona ostaje da ga još izglasa i Skupština.
Izvor: Beta
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

HAOS U KABINETU PREMIJERKE Brnabićeva ribala saradnike ZBOG ZAKONA O PEČATU

Izvor: Blic, 26.Maj.2018

Dva dana pre usvajanja Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima, kojim je ukinuta upotreba pečata za privredu, u kabinetu predsednice Vlade Ane Brnabić došlo je do sukoba.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.