Usvojena nagodba sa Župljaninovim jatacima

Izvor: S media, 10.Maj.2011, 02:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena nagodba sa Župljaninovim jatacima

Viši sud u Beogradu usvojilo je sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva za ratne zločine i šestoro jataka haškog optuženika Stojana Župljanina. Jataci priznali da su Župljaninu pomagali u skrivanju više od šest godina.

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu usvojilo je danas sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva za ratne zločine i šestoro jataka haškog optuženika Stojana Župljanina, koji su potvrdili da su mu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pomagali da se skriva više od šest godina pod lažnim identitetom.

Prema sporazumu samo će Nikola Tepić (60) iz Pančeva u čijem je stanu uhapšen Žuljanin u junu 2008. godine biti osuđen na kaznu od godinu dana kućnog zatvora, dok su se ostali nagodili za uslovnu osudu.

Država trguje sa kriminalcima!

Ko će kontrolisati Cecu?

Nagodili se Tužilaštvo i Župljaninovi "jataci"

Na uslovne kazne od godinu dana zatvora, sa rokom provere od tri do četiri godine, ukupno 16 godina, nagodili su se nekadašnji predsednik Izvršnog veća Vojvodine Koviljko Lovra (57), Mlađen (58) i Vinka (56) Marjanović, kao i Slobodan (65) i Milorad (58) Koprivica.

Oni će otići u zatvor ako prekrše uslov izvršenjem krivičnog dela.

Na današnje rešenje ni tužilaštvo ni okrivljeni nemaju pravo žalbe, jer su se tog prava odrekli zaključenjem sporazuma, a kako nema ni oštećenih, ono je trenutkom donošenja postalo pravosnažno i izvršno, rekao je sudija Dragan Mirković.

On je najavio da će i presuda, kojom će biti oglašeni krivim i osuđeni na kazne na koje su se nagodili sa Tužilaštvom za ratne zločine, uskoro biti napisana i odmah će postati pravosnažna.

Svi optuženi su prethodno potvrdili da su sporazum sa tužilaštvom zaključili dobrovoljno i bez zablude.

Župljaninovi jataci priznali su da su od maja 2002. do juna 2008. godine na području Novog Sada, Bačkog Petrovca, Subotice, Pančeva i Beograda krili Župljanina, pružali mu utočište, finansijsku pomoć, pomagali mu pri nabavljanju lažnih isprava o identitetu i obaveštavali ga o merama koje su preduzeli organi gonjenja radi njegovog otkrivanja.

Oni su lično podržavali Župljanina, doturali mu odeću i druge potrebne predmete, organizovali tajne susrete, proslave i večere sa starim prijateljima.

Optuženi su Župljaninu omogućavali usmenu i pisanu komunikaciju putem pisama i pisanih poruka.

Župljaninu se, zajedno sa prvim ministrom policije Republike Srpske Mićom Stanišićem, sudi zbog optužbi Haškog tužilaštva za progone nesrpskog stanovništva u 20 opština BiH od aprila do decembra 1992. godine.

Tužilaštvo tvrdi da su oni bili saizvršioci udruženog zločinačkog poduhvata čiji je cilj bio proterivanje nesrpskog stanovništva sa područja planirane srpske države.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas o sporazumu s jatacima o priznanju krivice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2011

BEOGRAD -..Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu razmatraće danas sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva za ratne zločine i šestoro jataka haškog optuženika Stojana Župljanina, najavljeno je iz tog tužilaštva...Jataci se terete za pomaganje u skrivanju Stojanu Župljaninu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nagodba sa jatacima Župljanina

Izvor: RTS, 10.Maj.2011

Viši sud u Beogradu prihvatio nagodbu Tužilaštva i šestoro optuženih za skrivanje haškog optuženika Stojana Župljanina. Nikola Tepić, u čijem je stanu uhapšen Župljanin, osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana. Svi ostali osuđeni na uslovne kazne od godinu dana. ..Odeljenje za ratne...

Nastavak na RTS...

Nagodba i sa pomagačima Župljanina

Izvor: Šumadija Press, 10.Maj.2011

Odeljenje za ratne zločne Višeg suda u Beogradu prihvatilo jutros sporazum o priznanju krivice zaključen izmedju šestorice optuženih za skrivanje haškog optuženika Stojana Župljanina i Tužilaštva za ratne zločine.

Nastavak na Šumadija Press...

Usvojena nagodba sa Župljaninovim jatacima

Izvor: Studio B, 10.Maj.2011

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu usvojilo sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva za ratne zločine i šestoro jataka haškog optuženika Stojana Župljanina, koji su potvrdili da su mu pomagali u skrivanju više od šest godina...Prema sporazumu samo će Nikola Tepić (60)...

Nastavak na Studio B...

SUD PRIHVATIO NAGODBU ŽUPLJANINOVIH JATAKA I TUŽILAŠTVA

Izvor: Kurir, 10.Maj.2011

BEOGRAD - Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu je prihvatilo sporazum o priznanju krivice zaključen između šestorice optuženih za skrivanje haškog optuženika Stojana Župljanina i Tužilaštva za ratne zločine. Koviljko Lovre, Mlađen i Vinka Marjanović kao Slobodan i Milorad Koprivica...

Nastavak na Kurir...

Sud usvojio sporazum o krivici Župljaninovih jataka

Izvor: Politika, 10.Maj.2011

BEOGRAD – Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu usvojilo je danas sporazum o priznanju krivice između Tužilaštva za ratne zločine i šestoro jataka haškog optuženika Stojana Župljanina, koji su potvrdili da su mu pomagali da se skriva više od šest godina pod lažnim identitetom...Prema...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.