Studentski protesti 2014: Nismo vam klijenti!

Izvor: BKTV News, 15.Okt.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentski protesti 2014: Nismo vam klijenti!

Studentski protesti ne jenjavaju – šta više, biće da su ove godine studenti organizovaniji i složeniji nego svih prethodnih godina kada su se bunili nezadovoljni uslovima studiranja. 

 
Nakon Filološkog i Filozofskog, protestu se pridružio i Fakultet političkih nauka, koji su blokirali fakultet. Nakon održanog zbora studenata odlučeno je da se pribegne radikalnijim merama, jer kako tvrde, uprava se nije obazirala na njihove zahteve.
Studenti FPN-a su najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da će narednih dana fakultet biti blokiran i da najverovatnije neće biti nastave – ili će ona biti ometana.
„Dok se na većini ostalih fakulteta studenti koji ostvare 48 ESPB bodova finansiraju iz budžeta države, studentima FPN-a je ukinuto sufinansiranje (plaćanje 50 ili 30 posto školarine u zavisnosti od toga koliko su ESPB bodova ostvarili; 30% ukoliko imaju 53-59 ESPB i 50% ukoliko imaju 48-52 ESPB boda), kao i stipendiranje (ukidanje školarine) onim studentima koji su očistili godinu, dakle imaju svih 60 ESPB bodova, a imaju prosek ispod 8.0!“
Takođe, traži se redovno uvođenje šestog ispitnog roka.
Danas, nešto posle 15 časova, gotovo nepregledna kolona studenata blokirala je ulicu Srpskih vladara u protestnoj šetnji.
Izvor: BK TV News
 
The post Studentski protesti 2014: Nismo vam klijenti! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Saopštenje uprave Fakulteta političkih nauka povodom medijskih objava u vezi sa studentskom blokadom

Izvor: Press, 15.Okt.2014

Uprava Fakulteta političkih nauka imala je i ima razumevanja za materijalnu situaciju studenata i u tu svrhu je izdvajala sredstva za stipendiranje akademaca i poboljšanje uslova studiranja. . U toku prethodne godine FPN je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.