Studenti pred Skupštinom

Izvor: S media, 10.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti pred Skupštinom

Oko 50 studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu okupilo se u Pionirskom parku ispred Doma Narodne Skupštine Srbije zahtevajući da se svim studentima treće godine odobri upis na master studije.

Predstavnik studenata Nikola Mihajlović rekao je novinarima da studenti treće godine protestvuju već 10 dana, da blokiraju nastavu i ispitni rok.

"Naši zahtevi su da svi studenti treće godine mogu upisati master studije", rekao je on.

Rekli su nam da će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se prvo upisati 240 a posle 190 studenata, a naš zahtev je da se upiše svih 305 studenata koliko nas ima i želimo da svi upišu master studije na

budžet, naglasio je on.

Prema rečima Mihajlovića drugi zahtev studenata je da studenti druge godine tog fakulteta dobiju status budžetskih studenata.

"Njima je plaćena školarina ali nisu dobili status budžetskih studenata prošle godine, a zahtev je i da studenti prve godine kada očiste godinu budu finansirani iz

budžeta", objasnio je on.

Mihajlović je rekao i da je četvrti zahtev studenata da ih primi predsednik Republike Boris Tadić i da su zato svoje zahteve danas predali na pisarnici Predsedništva.

Studenti su izveli i performans u okviru koga su prodavali bubrege za 3.000 evra koliko košta školarina na master studijama.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest studenata arhitekture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2009

BEOGRAD - Oko 50 studenata beogradskog Arhitektonskog fakulteta protestovalo je danas ispred zgrade predsednika Srbije u Pionirskom parku, zbog problema sa kvotama za upis na master studije zahtevajući da ih primi predsednik Boris Tadić...Naši zahtevi su da svi studenti treće godine koji ispune uslov...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.