Izvor: Blic, 09.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti u Evropi

Studenti u Evropi

BEOGRAD Studentska unija Srbije, zajedno sa Studentskom inicijativom i organizacijama iz Crne Gore, postala je punopravna članica Nacionalne unije studenata Evrope.

To je prvi put da neka evropska organizacija odaje priznanje nekoj studentskoj organizaciji iz Jugoslavije. Naša kandidatura za punopravno članstvo jednoglasno je podržana od strane 37 članica, što je retkost rekla je na jučerašnjoj pres konferenciji u 'Medija centru' Martina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vuksanović zadužena za međunardnu saradnju Studentske unije Srbije.

Ona je objasnila da osim razmene studenata, obuke aktivista i drugih aktivnosti, Studentska unija radi i na povezivanju studentskih organizacija.

Stvara se mreža koja povezuje studentske organizacije u okviru Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope. Pored toga formiraće se info-ambasade, odnosno studentski centri u kojima će studenti dobijati sve informacije o uslovima studiranja u jugoistočnoj, ali i celoj Evropi, različiti seminari o toleranciji i trening seminari posvećeni pripremi za postmiloševićevski period rekla je Martina Vuksanović.

Dušan Raković je rekao da Nacionalna unija studenata Evrope predstavlja interese šest miliona studenata Evrope pred ministarstvima za obrazovanje, vladom, državnim institucijama, ali i pred relevantnim međunarodnim organizacijama kao što su Ujedinjene nacije, Savet Evrope, Evropksa rektorska konferencija i druge. S.S.

Studentska unija ravnopravna sa kolegama starog kontinenta

Studenti u Evropi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.